Alternative content

Materiaal

De bij SAMINA gebruikte natuurlijke materialen hebben een positieve uitwerking op nachtrust, regeneratie en slaapkwaliteit. Bij het inwinnen van de waardevolle grondstoffen wordt de lat al zeer hoog gelegd. Op deze manier komen slechts de beste materialen in aanmerking voor de verwerking in een van onze producten.

Katoen van garenkwaliteit en organische wol
De dekens uit ieders dromen bestaan bij SAMINA uit puur natuurlijk ademend katoen. Deze zijn gevuld met 100% organisch wol van schapen uit het Lechtal in de Allgäu. De wol van deze schapen heeft de opmerkelijke eigenschap om 30% van het eigen gewicht aan vocht op te nemen. Het wol wordt daarom tijdens de productie slechts zacht gewassen en vervolgens in het wolvlies verwerkt, waarna het als vulmateriaal wordt verwerkt in de natuurlijke katoenhoezen van de beste garenkwaliteit. In de winter verwarmend en in de zomer verkoelend: zo zorgen de SAMINA tops, dekens en kussens op natuurlijke wijze voor een harmonieus en gezond bedklimaat.

Natuurlijk essenhout
De unieke veerkracht van de onbehandelde essenhouten lamellen en de elasticiteit van natuurlijk latex zijn de succesfactoren voor de orthopedisch belangrijke ontlasting en ondersteuning van het lichaam tijdens de slaap. De vrij hangende lamellen staan hierbij centraal. Door de eigenschap om zonne-energie op te slaan levert het essenhout een bijzondere bijdrage aan het opdoen van levensenergie tijdens het slapen.

Natuurlijk latex
De 100% natuurlijke latex matras draagt de werking van de vrije lamellenbodem over en garandeert een hoog slaapcomfort. Natuur latex is een "intelligent materiaal", werkt bijzonder puntelastisch, heeft een lang leven en is op milieuvriendelijke wijze verkregen.

Zo beschermt SAMINA voor een ieder de intelligentie der natuur